Jak chutná dolce vita : klasické i moderní recepty z Říma /

Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Galasso, Eleonora
Další autoři: Loftus, David, Moravcová, Stanislava, 1976-
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: [Praha] : Slovart, [2017]
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 02856nam a2200505 i 4500
001 nkc20172885735
003 CZ PrNK
005 20241022092734.0
007 ta
008 170320t20172017xr a e 001 0 cze
020 |a 978-80-7529-291-9  |q (vázáno) 
040 |a ABA001  |b cze  |e rda 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |9 19 
080 |a 641/642  |2 MRF 
080 |a 641.568(450)  |2 MRF 
080 |a (450)  |2 MRF 
080 |a (0:82-4)  |2 MRF 
080 |a (083.12)  |2 MRF 
080 |a (084.12)  |2 MRF 
100 1 |a Galasso, Eleonora  |7 jo2017946718  |9 947233 
240 1 0 |a As the Romans do.  |l Česky 
245 1 0 |a Jak chutná dolce vita :  |b klasické i moderní recepty z Říma /  |c Eleonora Galassová ; fotografie David Loftus 
264 1 |a [Praha] :  |b Slovart,  |c [2017] 
264 4 |c ©2017 
300 |a 304 stran :  |b barevné ilustrace ;  |c 25 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
336 |a statický obraz  |b sti  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Překlad z angličtiny Stanislava Moravcová 
500 |a Obsahuje rejstřík 
520 |a Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a skrytými poklady tohoto Věčného města. Najdete tu recepty pro každou příležitost: od rychlých a poctivých snídaní a živých pokrmů al fresco až po improvizované, ale působivé občerstvení na party pro přátele a romantické večeře. Při listování knihou se bude opravdu těžké rozhodnout, co dřív z autentických římských jídel vyzkoušet: těstoviny zapékané s chřestem, pancettou a sýrem, mozzarellu v kočáře, dorádu v bramborové krustě, ricottovo-kokosové koule, římské pusinky s pomerančovou omáčkou, saltimboccu po římsku, dušeného králíka s hroznovým vínem a olivami. Ale dost! Víc vám neprozradíme… 
650 0 7 |a gastronomie  |7 ph120473  |z Itálie  |9 946826 
650 0 7 |a italská jídla  |7 ph114806  |9 176826 
651 7 |a Řím (Itálie)  |2   |9 191639 
651 9 |a Rome (Italy)  |2 eczenas  |9 947235 
655 7 |a črty  |7 fd133977  |9 192382 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |9 192032 
655 7 |a fotografické publikace  |7 fd132276  |9 191883 
700 1 |a Loftus, David  |7 xx0027124  |9 313730 
700 1 |a Moravcová, Stanislava,  |d 1976-  |7 xx0167939  |9 796875 
910 |a SMG506 
942 |2 ddc  |c KN 
999 |c 103325  |d 103325 
993 |0 0  |1 420380152123  |2 ddc  |4 0  |6 641_500000000000000  |7 0  |9 137387  |a 499.00  |b 0  |c 152123  |d 2017-04-28  |e 15  |f DOSP  |g 641.5  |h 349.30  |i OPA  |l DOSP  |m 11  |r 2024-10-01  |s 2024-08-26  |t 5  |w 2017-04-12  |y KN