Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni /

Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale ta...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Mikeš, Vladimír, 1950-2007
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Praha : Dokořán, 2023
Vydání:Druhé vydání
Témata:
Tagy: Přidat tag
dosp 1
Popis
Shrnutí:Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale také spoustu zajímavostí, užitečných rad a tipů - např. čemu je lepší se při stravování vyhnout. Kniha je doplněna tabulkami s přehledem aditiv ("éček"), jejich kódy, popisem původu a technologické funkce.
Fyzický popis:181 stran ; 21 cm
Bibliografie:Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN:978-80-7675-086-9