Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni /
Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale ta...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Czech |
Vydáno: |
Praha :
Dokořán,
2023
|
Vydání: | Druhé vydání |
Témata: | |
Tagy: |
Přidat tag
dosp
1
|
Shrnutí: | Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale také spoustu zajímavostí, užitečných rad a tipů - např. čemu je lepší se při stravování vyhnout. Kniha je doplněna tabulkami s přehledem aditiv ("éček"), jejich kódy, popisem původu a technologické funkce. |
---|---|
Fyzický popis: | 181 stran ; 21 cm |
Bibliografie: | Obsahuje bibliografii a rejstřík |
ISBN: | 978-80-7675-086-9 |