Templářská šifra /

Thriller s historickými motivy, v němž opět jako hlavní protagonisté vystupují hrdinové z autorčina předcházejícího románu "Ohnivé kameny", bývalý agent britské tajné služby Caedmon Aisquith a fotografka Edie Millerová.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Série:Caedmon Aisquith, část 2
Hlavní autor: Palov, C. M.
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: V Praze : Metafora, 2011
Vydání:Vydání první
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Piktogram: thl
Popis
Shrnutí:Thriller s historickými motivy, v němž opět jako hlavní protagonisté vystupují hrdinové z autorčina předcházejícího románu "Ohnivé kameny", bývalý agent britské tajné služby Caedmon Aisquith a fotografka Edie Millerová.
Ve washingtonském kamenném kolosu, jenž je nazýván Dům chrámu a patří svobodným zednářům, přednáší historik a bývalý agent britské tajné služby Caedmon Asquith o Arše úmluvy. Po jeho projevu se k němu dostaví archeolog Jason Lovett, jenž mu sdělí, že má důkazy o tom, že ve 14. století byl tento starodávný artefakt převezen příslušníky templářského řádu do Nového světa. Lovett dále tvrdí, že Archa úmluvy se vlastně stala jen součástí mnohem většího templářského pokladu. Vzápětí je však Lovett v Caedmonově přítomnosti zavražděn. Caedmon s Edie se pokoušejí zjistit, zda je Lovettova teorie pravdivá. Pátrání po ztraceném pokladu je zavede až k posvátnému kamenu templářů, jímž je Smaragdová deska, na které je zaznamenán staroegyptský text odhalující tajemství Stvoření. O bájný předmět nedozírné hodnoty má zájem i Lovettův vrah, který pro oba protagonisty představuje smrtelné nebezpečí.
Fyzický popis:429 stran : ilustrace ; 21 cm
ISBN:978-80-7359-277-6