Fleur : historická trilogie II. /

Druhý díl Historické trilogie se odehrává v prostředí anglické a ruské aristokracie v období krymské války v 50. letech 19. století.

Saved in:
Bibliographic Details
Série:The Kirov Trilogy, část 2
Main Author: Harrod-Eagles, Cynthia, 1948-
Format: Book
Language:Czech
Published: V Praze : Knižní klub, 2005
Edition:Vyd. 1.
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Piktogram: hst
Description
Summary:Druhý díl Historické trilogie se odehrává v prostředí anglické a ruské aristokracie v období krymské války v 50. letech 19. století.
V roce 1851 ve viktoriánském Londýně, kde se koná velkolepá Světová průmyslová výstava, poznává Fleur Hamiltonová, půvabná dcera francouzské šlechtičny a anglického baroneta, ruského hraběte Sergeje Nikolajeviče Kirova, syna bývalé guvernantky Anny Petersové. O třináct let starší vdovec, charizmatický důstojník a carův zmocněnec, je první muž, který vzbudí zájem pětadvacetileté nezávislé a svobodomyslné ženy, vyrůstající bez rodičovské lásky. Otec, uznávaný botanik, jí nikdy nevěnoval přílišnou pozornost, a po smrti matky měla na její výchovu rozhodující vliv přísná teta. Milostné vzplanutí přinese Fleur jenom zklamání, když se hrabě bez vysvětlení vrací zpět do vlasti. Po dvou letech se opět setkávají v Sankt Peterburgu, kam se dívka vydala s otcem a bratrem. Spřátelí se s bezprostřední dcerou svého hostitele, jedinou dědičkou bohatého obchodníka, a s kadetem Petrem, zábavným společníkem a spolehlivým ochráncem. Mezi protagonisty se rozvinou složité citové vztahy na pozadí válečného konfliktu mezi Ruskem a západními mocnostmi, který zásadně ovlivní jejich životy.
Item Description:Přeloženo z angličtiny
Physical Description:462 stran ; 21 cm
ISBN:80-242-1295-1