Vlk Atlantiku : válečná dráha ponorkového esa Otto Kretschmera /

Autor popisuje na pozadí námořních bojů 2. světové války dramatický osud Otty Kretschmera, velitele německé ponorky U-99.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Robertson, Terence, 1921-1970
Další autoři: Rohwer, Jürgen, 1924- (Autor úvodu atd.)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Brno : Jota, 2005
Vydání:Vyd. 1.
Edice:Military (Jota)
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Autor popisuje na pozadí námořních bojů 2. světové války dramatický osud Otty Kretschmera, velitele německé ponorky U-99.
Günter Prien (ponorka U-47), Joachim Schepke (U-100) a Otto Kretschmer tvořili hvězdný trojlístek, elitu a chloubu Hitlerova válečného námořnictva. Kretschmerovi se na rozdíl od jeho druhů podařilo válku přežít. "Zlatá podkova" ve znaku U-99 mu možná opravdu přinesla štěstí. Přesto pro něho i jeho posádku skončila služba na moři již v březnu r. 1941. S těžce poškozenou, nepohyblivou ponorkou se vzdal spojeneckému torpédoborci Walker. Autor sleduje Kretschmerovu kariéru od samého počátku války.cProvází nás po nelítostných bojích U-99 i dalších německých ponorek v bouřlivém Atlantiku, téměř důvěrně nás seznámí s jejím inteligentním, značně odvážným a tvrdým až nesmlouvavým velitelem. Do Německa se z britských a kanadských zajateckých táborů vrátil Otto Kretschmer až v r. 1947. Čb fotografie, dodatky.
Fyzický popis:247 s., [12] s. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm
ISBN:80-7217-332-4