Panoptikum města Písku - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2022)
Autor kriminálních povídek je sám bývalým komisařem kriminální služby, a proto také píše o trestných činech velice zasvěceně. Navíc coby písecký autor k příběhům nyní přidává i prostředí jemu dobře známé - město Písek.