1913 : léto jednoho století - Illies, Florian, 1971- (Host, 2021)
Rok 1913, kdy se prudce střetává devatenácté a dvacáté století, v životech předních evropských osobností. Zvláštní pozornost věnuje autor tohoto brilantního kaleidoskopu zejména středoevropskému prostoru a jeho osobnostem.