Sám proti inkvizici - Aguinis, Marcos, 1935- (Vyšehrad, 2019)
Román významného argentinského autora zachycuje dramatické životní osudy lékaře Franciska Maldonado da Silvy na pozadí bouřlivého dějinného vývoje na jihoamerickém kontinentu v sedmnáctém století.