Edvard Beneš mezi Londýnem a Moskvou : vývoj spolupráce londýnského a moskevského exilu - od československo-sovětské smlouvy k přijetí Košického vládního programu - Kubelková, Radka, 1981- (Epocha, 2017)
Práce popisuje Benešovo úsilí o zajištění bezpečnosti obnoveného Československa, okolnosti podpisu československo-sovětské spojenecké smlouvy v prosinci 1943, spolupráci československých politických stran, průběh Slovenského národního povstání, Benešova jednání s představiteli důležitých politických stran o nové podobě československé vlády, prezidentovu cestu do Moskvy na jaře roku 1945, jednotlivé body programu první poválečné vlády, návrat Edvarda Beneše do osvobozené vlasti a rovněž politický systém tzv. třetí republiky.