Chrámek bohyně Astarté - Christie, Agatha, 1890-1976 (Zlatý fond Českého rozhlasu, 2011)
Chrámek bohyně Astarté: Jeden ze zdánlivě neřešitelných záhadných případů, kdy se na velkém panství Silent Grove sejde společnost, která se zúčastní maškarního plesu. Jedna z nich, Diana Ashleyová, se převlékne za kněžku bohyně Astarté, které je zasvěcen nedaleký letohrádek. Diana všem zakáže se přibližovat a když jeden ze společnosti neposlechne, padne mrtev k zemi. Zlaté pruty: Synovce slečny Marplové, Raymonda Westa, pozve přítel John Newman do vesnice Polperran na pobřeží, která je jedním z center pátrání po ztroskotané španělské lodi Juan Fernandez převážející zlatý poklad. Newman však skončí spoutaný s roubíkem v ústech.