Sex v době temna : sexuální život na českém jihu v prvním století Schwarzenberků (1660-1770) - Čechura, Jaroslav, 1952- (Rybka Publishers, 2015)
Studie českého historika se zabývá tématem sexuálního života a obecně sociálním obrazem venkova v jižních Čechách v 17.-18. století