Nebezpečné ženy - Martin, George R. R., 1948-; Dozois, Gardner R., 1947-2018; Březáková, Hana, 1961- (Motto, 2015)
Zbrusu nové povídky o silných ženách z dob minulých, přítomných i budoucích. Dvacet jedna původních povídek a novel od „některých z největších autorů na poli současné science fiction a fantasy“, které dali dohromady George R. R. Martin a Gardner Dozois. Naplno se v nich projevují schopnosti údajně slabšího pohlaví oplývat magickými schopnostmi a plodit chaos a násilí. Zkoumají ale také výšiny, jichž mohou dosáhnout statečné ženy, i hlubiny, do nichž mohou padnout ty zlé