Tanec života : zábavná autobiografie české baletky, která vyrazila dobývat svět - Koudelková-Eser, Helena, 1933- (Ševčík, 2015)
S humorem psané memoáry významné české baletní sólistky Heleny Koudelkové zachycují její životní příběh od dětství přes úspěšnou taneční kariéru v několika divadlech, televizní a filmové účinkování