Arabská dcera - Valko, Tanya (Ikar, 2015)
Ve volném pokračování Arabské ženy sledujeme osudy Dorotiných dcer Miriam a Darji, stejně jako ženské části rodiny Salimiových, která je nucena po excesech politického fanatika Ahmeda nucena opustit rodnou Libyi. Malika získává místo na zastupitelském úřadě v Ghaně a rodina se tedy vydává do černošské části Afriky. Život Libyjců je zde však poznamenán četnými křivdami i zločiny proti lidskosti, což brzy pocítí na vlastní kůži. Mezitím se Dorota snaží své dvě dcery získat nazpět