Davidovy hvězdy - Ohlsson, Kristina, 1979- (Fleet, 2015)
V Šalamounově obci je zabita učitelka a dva školáci. Způsob provedení ukazuje na židovskou pověst o tzv. Papírovém chlapci, jímž se strašily děti. Kromě týmu vyšetřovatelů ve složitém případu figuruje i bývalý policista, členka protiteroristické jednotky tajné služby a agent Mosadu. Prolnutím osudů všech zúčastněných a spojením současnosti s minulostí děj dospěje k nemilosrdnému finále. I pátý román Kristiny Ohlssonové je sepsán mistrovsky. Téma je sice závažné (terorismus, židovství...), ale čte se jedním dechem