Vražedná aplikace - Cook, Robin, 1940- (Cook, Robin, 1940- Knihy, 2015)
Nový román mistra lékařských thrillerů! Systém zdravotní péče stojí díky rozvoji informačních technologií, nanotechnologií a genomiky na prahu obrovských změn, které naprosto předefinují roli lékaře. Jejich úlohu totiž převezmou chytré telefony, jež budou schopny diagnostikovat a léčit pacienty mnohem lépe než doktor z masa a kostí. Mobilní aplikace, která to umožní, dostala jméno iDoc. První setkání radiologa Georga Wilsona s touto aplikací je ničivé – když se jednoho rána probudí, jeho snoubenka ležící vedle něj v posteli, je mrtvá. George zjistí, že se účastnila beta testu iDocu, a když zanedlouho zemře několik pacientů, které na radiologii snímkoval a jenž se onoho testu účastnili také, George se zmocní podezření. Je možné, že iDoc nějak narušují hackeři? A že se problémy s aplikací snaží zastřít americké vládní úřady? Georg se pouští do nebezpečného pátrání, které může mít fatální důsledky nejen pro něj, ale i pro nespočet dalších lidí.