Boží koně ze Sidi Moumen - Binebine, Mahi, 1959- (Práh, 2014)
Autor románu se zabývá citlivým a více než aktuálním tématem teroristických sebevražedných atentátů dětí. S empatií a snahou ukázat vývoj od čistých dětských myšlenek a snů až k rozhodnutí zabíjet, předkládá příběh formou vyprávění ze záhrobí prostřednictvím jednoho ze sebevražedných atentátníků, kteří 16. května 2003 způsobili série výbuchů v Casablance, při nichž zahynulo nejvíce lidí v marocké historii. Čtyři kamarádi vyrůstají v prostředí Sidi Moumen, v chudinském prostředí a víceméně skládky tvořící předměstí kosmopolitního města. Samo toto nelítostné a tvrdé prostředí pozvolna formuje dospívající mladíky k hrozivé budoucí volbě islamistických mučedníků