Husitská epopej. - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2014)
První díl historické ságy se odehrává v letech 1400 až 1415. Kniha popisuje život na dvoře krále Václava, prostředí pražské univerzity, mládí Jana Žižky, bitvu u Grunwaldu a také počátky reformačního hnutí a upálení Mistra Jana Husa.