Česká Kanada, Slavonice a Slavonicko : příběhy z regionu a tipy na turistické výlety - Bauer, Zdeněk, 1974- (Zdeněk Bauer, 2014)
Na trojmezí jižních Čech, jižní Moravy a severního Rakouska leží oblast, které redaktor Národních listů J. A. Trpák ve 20. letech 20. století začal říkat Česká Kanada. Zvláště mezi turisty se název velice rychle ujal. Rekreantům učarovala oblast rozlehlých rybníků v členitém terénu východně od Jindřichova Hradce. Brzy však začali jezdit i do hlubokých lesů mezi Novou Bystřicí, Kunžakem, Českým Rudolcem a Slavonicemi.