Okamžiky s umělci - Dvořák, František, 1920-2015 (Nakladatelství Lidové noviny, 2014)
Autor chtěl vzpomenout na ty přátele, kteří již opustili tento svět, ale nikoli svět umění. Část knihy patří setkáním skutečným, při nichž s výtvarníky probíráme připravované výstavy nebo publikace a při té příležitosti máme možnost zavzpomínat i na roky uplynulé. Jedna kapitolka byla pro mne vlastně překvapením spoluautorky, když mi naopak některé své vzpomínky vrátili z druhé strany moji bývalí žáci a mladší kolegové. A na závěr se podíváme do pivnice "U Zlatého tygra" na jedno z úterních setkání, které se odehrává stále u téhož stolu, u něhož sedával Bohumil Hrabal.