Doplavat domů - Levy, Deborah, 1959- (Světová knihovna (Euromedia Group - Odeon), 2014)
Obyvateli vily nedaleko Nice jsou proslulý a záletnický básník Joe, jeho stále krásná manželka-reportérka Isabel, jejich čtrnáctiletá dcera Nina a rodinní přátelé - manželský pár Mitchell a Laura. Dovolenkovou idylu naruší dívka, která se jednoho dne vykoupe nahá v bazénu. Po počátečním zmatku se představí jako Kitty Finchová a svou přítomnost vysvětlí tím, že v tomto domě trávívá už léta, že měla udělanou rezervaci a že asi došlo v zamluvených termínech k chybě. Přitom se ukáže, že kromě koktání a výstřednosti je také anorektičkou,která je ještě k tomu pravděpodobně i duševně narušená. Přestože Isabel vidí, že její věčně nevěrný manžel Joe může na Kitty oči nechat, nabídne jí, aby se ubytovala v zadním volném pokoji. Joe je navíc zmítán svými psychickými obtížemi a proto je manželství s Isabel velice křehké. Kittina přítomnost brzy v domě vytvoří dusivou atmosféru a vyhrotí vztahy mezi členy rodiny. Prázdninové nicnedělání a bezmračné nebe jakoby představovaly klid před bouří. Ve vzduchu začná být cítit narůstající napětí, včetně pocitu ohrožení a tušení, že to celé nedopadne dobře. Neděje se dohromady nic - a stane se všechno. Autorce se podařilo úsporným stylem a krátkými kapitolami vytvořit až filmovou atmosféru s výborně vykreslenými postavami, nechybí ani smysl pro humor. Doplavat domů je útlá kniha, na první pohled letní oddechová četba, která v sobě ale skrývá nejedno závažné téma