Eva Urbanová : jak to všechno bylo - Kronbergerová, Marie (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2013)
Portrét operní kariéry vlastníma očima české pěvkyně Evy Urbanové a vzpomínky na řadu míst a lidí, s nimiž od počátku své operní dráhy na různých divadelních a koncertních scénách po celém světě spolupracovala