O´Bluda - Krolupperová, Daniela, 1969- (Mladá fronta, 2013)
Ve škole je nový učitel angličtiny. Proč ale dětem připadá tak divný? Usoudí, že jeho neobvyklý zjev je daný kulturním rozdílem. Když ale postupně zjistí, že učitel dělá chyby v angličtině, začnou tušit, že s tímhle chlapíkem není něco v pořádku. Což jim samozřejmě nikdo z dospělých neuvěří. Dobrodružný detektivní příběh čtyř obyčejných školáků z malého českého města je plný napětí, záhad a také humoru. Takže – co je vlastně zač ten učitel?