Město - Vondrušková, Alena, 1955- (Průvodce českou historií, 2013)
Bohatě ilustrovaná publikace se věnuje vzniku a vývoji českých měst, sleduje proměny městské architektury od doby hradištní až do konce 18. století (do nástupu industriální urbanizace)