Návrat odnikud - Hörbe, Libor, 1964- (Akcent, 2012)
Soubor desíti povídek je charakterizován faktem, že ve všech se napínavý příběh „na poslední chvíli“ nějakým zásadním způsobem obrací k nečekanému závěrečnému rozuzlení. První a předposlední povídka mají detektivní charakter. Pro všechny příběhy je příznačné, že se odehrávají sice v současnosti, ale v blíže neurčeném prostředí