Metody dramatické výchovy v mateřské škole - Svobodová, Eva, 1952- (Portál, 2011)
Dramatická výchova je díky nezbytnému tvořivému procesu odlišná od jiných forem vzdělávání: užívá divadelní prostředky a účastníci jsou při ní vysoce aktivní. Text je sbírkou prožitých příběhů nabízejících způsob, jak uchopit dramatickou výchovu v mateřské škole. Autorky usilují o to, aby knížka nabídla učitelkám snadno osvojitelné jednoduché mechanismy, které mohou pomoci vylepšit atmosféru ve třídě, zkvalitnit komunikaci mezi učitelkou a dětmi a inspirovat k hledání nových činností