Fantomová bolest - Enger, Thomas, 1973- (Moba, 2013)
Druhá kniha série Henning Juul (volně navazuje na román "Kamenný déšť"). "Pokud zjistíte, kdo to na mě ušil, řeknu vám, co se stalo v den, kdy váš syn zemřel." To je zpráva, kterou obdrží od vězněného mafiána Tore Pulliho detektivní reportér Henning Juul. Tore Pulli byl pravomocně odsouzen za vraždu, přestože prohlašuje, že ji nespáchal. Poznat pravdu pro Henninga nikdy nebylo důležitější. Když pak Pulli při natáčení televizního interview zkolabuje a zemře a jeho smrt je prohlášena za nepochybnou sebevraždu, Juul se rozhodne proniknout do tajemných událostí mnohem hlouběji...