Divadlo krutosti - Pratchett, Terry, 1948-2015 (Talpress, 2004)
Povídky na sebe nijak nenavazují, v některých se objevují staří známí z Úžasné Zeměplochy, jako Bábi Zlopočasná, stařenka Oggová, Smrť, atd., v jiných například Santa Claus nebo kuřata snažící se přejít dálnici v Hollywoodu. Na začátku každé povídky je uveden název v originále, kdy a kde vyšla a někdy pár slov o obsahu. Většina povídek vyšla již u nás v různých knižních sbírkách fantasy a sci-fi nebo v časopisech