Zdeněk Nejedlý : politik a vědec v osamění - Křesťan, Jiří, 1957- (Paseka ; Národní archiv, 2012)
Poutavě psaná životopisná monografie o Zdeňku Nejedlém (1878–1962) těží z autorova více než dvacetiletého výzkumu a je první velkou a komplexní analýzou této kontroverzní postavy moderní české historie.