Alžběta II : život moderní panovnice - Smith, Sally Bedell, 1948- (Triton, 2012)
Od chvíle, kdy roku 1952 v pětadvaceti letech usedla na trůn, byla královna Alžběta II. cílem nepřetržité pozornosti. Známá autorka životopisů Sally Bedell Smithová na základě mnoha rozhovorů a dříve utajených dokumentů poodhaluje roušku tajemství a v důvěrných podrobnostech ukazuje pracovní i soukromý život královny, která provedla svoji zemi a Commonwealth šedesáti lety válek a otřesů s nebývalým klidem, inteligencí a důstojností. Nakladatelská anotace. Kráceno