Bezpečný přístav - Sparks, Nicholas, 1965- (Ikar, 2012)
Do Southportu, ospalého jižanského městečka, se přistěhuje krásná, ale plachá Katie. Nad její minulostí se vznáší mnoho otazníků. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, seznamuje se postupem času se svou temperamentní sousedkou Jo a Alexem, vdovcem s dvěma dětmi a velkým srdcem, který provozuje zdejší obchod. I přes počáteční obavy začíná Katie v Southportu zapouštět kořeny a stává se sočástí nejen místní komunity, ale i Alexovy rodiny. Ani propukající láska jí však nedovolí zapomenout na temné tajemství, které Katie vyhnalo na dlouhou a děsivou pouť, na jejímž konci nalezla útočiště právě v Southportu...