Tvoje dítě jako šance pro tebe - Jordánová, Zdeňka, 1956- (Vodnář, 2005)
Děti přinášejí svým rodičům radosti, starosti, ale hlavně poučení. Jsou obrovskou životní lekcí pro rodiče, napomáhají jim rozpomenout se na vlastní dětství a poznat určitá životní moudra i vesmírné zákonitosti. Jen je třeba, aby rodiče svoji neopakovatelnou šanci při příchodu dítěte na tento svět nepromarnili, uvědomili si, jak primární rodina a rodinné vztahy ovlivňují budoucí život dětí. A život dítěte začíná již samotným početím, kdy duše vstoupí do fyzického těla. Je třeba zbytečně nezatěžovat děti přehnanou, až sebeobětavou péčí, starostmi a obavami, ale naopak je vychovávat jako svobodné osobnosti, které budou schopny převzít zodpovědnost za svůj život a štěstí do vlastních rukou. Autorka provází rodiče jednotlivými etapami rodičovství - od početí dítěte až do dospělosti potomka. Poukazuje na typické problémy a chyby, kterých se rodiče často dopouštějí ve vztazích ke svým dětem, čímž svým potomkům (neúmyslně) ubližují. Své rady a výklady doprovází ukázkami a příběhy ze svého okolí, velmi otevřeně mluví i o zkušenostech z vlastního života