SOS pomoc pro rodiče - Clark, Lynn, 1938- (CPress, 2012)
Behaviorální přístup tvrdí, že jak dobré, tak nevhodné chování je naučené. Autor nabízí vyzkoušené metody, techniky, postupy a strategie, které lze používat ke zlepšení dětského nevhodného chování. Základem jsou tři pravidla k výchově dětí: 1. odměňujte žádoucí chování, 2. neodměňujte "náhodně" nevhodné chování, 3. trestejte některé nevhodné chování. Podmínkou úspěšného plnění popsaných bodů je srozumitelná komunikace s dítětem a rodičovská jednotnost. Přiměřenýn trestem pro nevhodné chování je tzv. time-out, krátké přerušení nebo pozastavení: dítě zůstane na určeném (pokud možno nezajímavém) místě tak dlouho, dokud časovač neoznámí, že má odejít. Text dále řeší nevhodné chování dětí na veřejnosti, zvládání agresivního chování a další problémové chování