Každá je ta pravá - Nezval, Martin, 1960- (Motto, 2012)
Hrdina knihy, úspěšný advokát Moric, cítí určité znechucení životem a zabývá se v myšlenkách sebevraždou. Je kontaktován andělem strážným, který se mu snaží v sebevraždě zabránit. Nabízí mu oplátkou ženu, po které vždy toužil. Moric je na tom však tak, že není schopen si vybrat pouze jednu. Autor balancuje na hraně zábavy a filozofie