Vzdušné zámky - Wilson, Jacqueline, 1945- (BB/art, 2010)
Londýn 1876 Hetty Featherová je ještě docela malé miminko, když ji její zoufalá matka odloží do nalezince. V nalezinci je takových dětí mnoho - ale než začne Hetty chodit do školy, musí žít u pěstounské rodiny. Hetty je chudá, ale šťastná. Žije na venkově se svými "bratry" Jemem a Gideonem. Pomáhá na poli a vymýšlí nejrůznější hry. Jednoho dne děti tajně navštíví cirkusové představení a Hetty uchvátí vystoupení krasojezdkyně madame Adeliny a jejích koní. Hettyino štěstí ale ohrozí návrat do nalezince, kde teď vládne velmi přísný režim. V den zlatého jubilea královny Viktorie dostane Hetty opět příležitost vidět madame Adelinu - a možná i najít svou pravou matku.