Letní smrt - Kallentoft, Mons, 1968- (Detektivní román (Host), 2011)
Horké pokračování série. Je nejteplejší léto, jaké kdo pamatuje. Město Linköping sužují nové a nové vlny horka, kolem zuří lesní požáry. V parku je nalezena mladá dívka. Na nahém těle má stopy krve, ale není vůbec zřejmé, co se vlastně stalo. A na pláži u jezera dojde k dalšímu hrůzostrašnému nálezu. Inspektorce Malin Forsové začíná být jasné, že vedro je tím posledním, co by ji mělo znepokojovat — zvlášť když její dceři je tolik, kolik bylo prvním dvěma obětem… Mons Kallentoft je považován za jednoho z nejnadanějších vypravěčů mladé generace. Ale teprve když stvořil postavu kriminální inspektorky Malin Forsové, dosáhl skutečného komerčního úspěchu. Malin je pro čtenáře návyková. U švédské policie ještě nikdy nepracovala tak talentovaná žena. Nikdo s takovou intuicí. A ještě nikdy u ní nepracoval nikdo, koho by natolik poháněly vlastní komplexy. Malin je rozvedená, má ráda svoji dceru, ale také tequilu… Forsová má mnoho společného s nejlepšími postavami skandinávských detektivek — paradoxně také to, že je naprosto jedinečná… Mons Kallentoft již napsal pět dílů této čím dál slavnější detektivní série a plánuje další