Harmonie těla a mysli : jak se spřátelit se svým tělem - Ošó, 1931-1990 (BETA, 2011)
Naučte se naslouchat svému tělu a nezanedbávejte ho, nabádá nás mistr Osho v promluvách, jež jsou zaměřeny na harmonické propojení těla a mysli.Vnímání těla a láska k němu jsou základem fyzického i duševního zdraví a příjemného pocitupohody. Především v západní společnosti se lidé od svého těla odcizili, naučili se ho potlačovat, považovat ho za méněcenný, někdy dokonce obtížný přívažek. Negativní vztah k tělu však ovlivňuje psychiku a negativní mysl zpětně působí na tělo, což se následně projeví nemocemi. Moudrý člověk je člověk celistvý, který se znovu stal spontánním dítětem a miluje vlastní tělo, ten úžasný a nepředstavitelně složitý mechanismus, jehož bychom si měli vážit, neboť nám dokonale slouží v každém okamžiku, aniž bychom si to uvědomovali. Osho nazývá tělo chrámem, v němž sídlí naše pravá přirozená podstata, ten nejcennější poklad, jejž máme v sobě od narození, jenom jsme na něho zapomněli a musíme ho znovuobjevovat.