František Kollman : laskavý samuraj - učitel tichého zabíjení - Vrána, Pavel, 1946- (Práh, 2011)
František Kollman, to není jen sportovní legenda, velmistr japonských bojových umění, šéf ochranky prezidenta Havla, malíř a brusič skla, vypravěč, milovník piva a žen a svérázná osobnost. František Kollman je guru. František Kollman je samuraj.