Vítězná láska - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Jota, 2011)
Reedice posledního díla Vlasty Javořické, dokončeného v roce 1970, přináší na pozadí historických změn čtyřicátých a padesátých let minulého století pestrý a pohnutý děj. Autorka sleduje životní osudy rodiny továrníka Karáska a rolníka Soukupa, odehrávající se na venkově i v prostředí malého města.