Poslušná dcera : příběh čtyř generací íránských žen - Darznik, Jasmin, 1973- (Ikar, 2011)
Jasmin po otcově smrti náhodou objeví starou svatební fotografii své matky Lílí. Matce je na ní asi čtrnáct a její ženich není Jasminin otec. Tak začíná barvitá pouť minulostí, na niž se užaslá Jasmin vydává poté, co její matka konečně prolomí dlouholeté mlčení a začne jí vyprávět historii své íránské rodiny. Jsou to příběhy prostoupené exotickou vůní Orientu, plné tvrdých životních zkoušek a nelítostných tradic, bolesti a násilí, ale i odvahy a naděje