Tajné deníky císaře Augusta - Vandenberg, Philipp, 1941- (Klokan, 2007)
Věštba předpověděla božskému císaři Augustovi, že zemře, než uplyne sto dnů. S vědomím této osudové lhůty se vládce světa rozhodl sepsat paměti. Augustus, adoptivní syn Julia Caesara, patřil k nejnadanějším a nejobratnějším politikům, jaké svět poznal. Porazil Marca Antonia a egyptskou královnu Kleopatru, vytvořil podmínky pro dlouhodobý mír a tím zajistil zemi stabilitu, bezpečnost a prosperitu na více než dvě století. Augustus zemřel po krátké nemoci ve věku 76 let. Věštba se naplnila