Futurama : (p)ohyby v čase - Groening, Matt, 1954-; Finkous, Petr (Jota, 2009)
Zdar u Futuramy-O-Ramy! Ta věc, kterou držíte ve svém horkém chapadélku (popř. robotické ruce, úponku či čemkoli jiném), není jenom další retrofuturická, sci-fi komická kniha, ale první epizoda z šokujících, intergalaktických, vícedimenzionálních dějin science-fiction! A jsme si jistí, že z ní budete docela paf! Naší skromnou snahou je nejenom uctít žánr sci-fi, ale udělat si tak trochu legraci z absurdit, které se na tento žánr nabalily, aniž bychom ovšem urazili vaši inteligenci (a to ani moc, ani málo). Futurama je plná monster, kyborgů, nejpodivnějších kreatur, nesmyslných vynálezů a bazmeků, smrtících paprsků atd., ale snažili jsme se do ní propašovat i trochu opravdových lidských citů - a smíchu. Takže se pohodlně usaďte a smějte se s námi - nebo nám. Hlavně když se budete chechtat! S úctou - alespoň dokud Zemi neovládnou Mozkožrouti - Váš Matt Groening