Poslední Budovec : román ze XVII. století - Svátek, Josef, 1835-1897 (MOBA, 2010)
Když je rytíř Václav Budovec z Budova, poslední potomek starobylého rodu Budovců, nespravedlivě potupen a vyhoštěn ze své vlasti, cítí touhu se pomstít. V jeho srdci plane nesmírná bolest a nenávist. Záhy se rozhodne, že nikdo z těch, kteří pošpinili jeho čest, nemůže ujít trestu...