Váňa, král koňáků - Čermák, Petr, 1956- (Portréty, 2010)
Tenhle život je o tvrdé dřině a o srdíčku. Koně jsou můj život, pracovat budu dál. Já bych bez toho nevydržel.“ Josef Váňa Kniha autora pravidelně pronikajícího do života sportovních veličin čtenáři tentokrát představuje kariéru člověka po všech stránkách naprosto výjimečného. Poznáme, že Josef Váňa je sportovcem z jiné planety a rovněž člověk nezaměnitelným. Nahlédneme přímo do duše koňského gladiátora a čaroděje současně, bytosti neobyčejně obyčejné, nadmíru lidské