Jména z českých dějin, která byste měli znát. - Krumlowský, Felix, 1945- (Beta, 2007)
Unikátní kniha shrnuje poutavé portréty stovky našich historických osobností od starověku až po počátek 15. století. Setkáte se v ní s českými světci, s královnami a kněžkami, biskupy, velmoži, dvořany i kronikáři, zkrátka se všemi významnými lidmi, kteří se kdysi podíleli na utváření českých dějin. Portrét každé z těchto osobností doprovázejí zajímavé citace z dobových letopisů.