O mašince Tomášovi 4 - Awdry, W., 1911-1997 (Tomáš a jeho přátelé, 2008)
Dalších pět příběhů o užitečných mašinkách z ostrova Sodor. V půvabných vyprávěních vystupují nákladní auto Eliška, pásový traktor Terence, úzkorozchodná mašinka Skarloey ze starých dobrých časů, neposedná mašinka z lomu Mavis a také přístavní jeřáb Cranky, který se nejprve chová k mašinkách nafoukaně, ale pak zkrotne a Tomášovi a Percymu je nakonec ještě vděčný, že ho zachránili.