Justin Time, - Schwindt, Peter, 1964- (Vašut, 2009)
Justinova a Fanyina cesta přes propasti času pokračuje! Ani jeden nemůže uvěřit vlastním očím, když ve škole objeví dva přenosné mobilní stroje času. Jak se tam ocitly? Skrývá se snad ve škole chronoagent? Jsou obklopeni zrádci? Justin se bezhlavě vrhá do dalšího dobrodružství a vypravuje se i s Fanny do Florencie roku 1492. Tam se totiž ukryl Alois Bierbichler, pomocník Justinových rodičů, od něhož se snad dozví více o tom, kde by je mohl najít. Ve Florencii však Justin zjistí, že Bierbichler je vězněn v nejlépe střeženém paláci města a že jeho život visí na vlásku. Musejí ho s Fanny vysvobodit, ale sami na to nemohou stačit. Naštěstí se spojenci a přátelé najdou vždy a všude. Tentokrát je to sám Leonardo da Vinci se svými vynálezy. To však ještě Justin a Fanny netuší, že plány jim opět zkříží Portitia Abbadonová…