Velká turistická encyklopedie, - David, Petr, 1949- (Knižní klub, 2009)
V osmém svazku VTE je představena kraj Vysočina, nabízející jak přírodní pozoruhodnosti, tak starobylá města i nádhernou lidovou architekturu. Skvostem je krajské město Jihlava s tajemným podzemím, renesanční Telč, kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, bazilika sv. Prokopa v Třebíčí či jeden z největších zámeckých komplexů v Evropě v Jaroměřicích nad Rokytnou. Hrad Lipnice nad Sázavou a hospoda pod ním je spojena se jménem Jaroslava Haška. Text doplňuje téměř tisíc barevných fotografií, historické reprodukce, půdorysy hradů a plánky velkých měst s vyznačením pamětihodností