Hrobařova dcera - Oates, Joyce Carol, 1938- (BB art, 2009)
Rebecca Schwartová je dcera židovských uprchlíků z nacistického Německa, jejíž otec, učitel matematiky, nenašel v Novém světě práci jinde než na hřbitově. Léta chudoby a ústrků vyvrcholí tragédií, která uspíší Rebečin odchod z domova. Nový život ji ovšem neušetří zkoušek ve vztazích s muži – s tyranským manželem, tajemným ctitelem, nadaným synem – a přinutí ji ještě několikrát změnit identitu, než se symbolicky završí.