Naše máma je bosorka! - Futová, Gabriela, 1971- (Druhé čtení, 2008)
Příběh vypráví kluk Dominik, kterému všichni říkají Nik. Právě skončil 2. třídu a má prázdniny. Bydlí s maminkou, tátou, sestřičkou Natálkou, která chodí ještě do školky, a kočkou v obyčejném čtyřpokojovém bytě. Vypadají jako zcela normální rodina. Ve vyhrocené situaci však Nik zjistí, že vůbec nejsou obyčejnou rodinou. Jejich maminka je totiž – bosorka... Kdo je? Čím je? No přece – čarodějnice!